Fin KVA Vesikorven Pätkä     FIN22846/03B

Vanhemmat e: Kva Hartuskosken Tella ja i: Kva Jiiällän Banjo.

Pätkä oli pentujen valinta-aikaan suurikokoisin pentu. Pätkän ensimmäinen hirvihaukku oli 5 kk iässä. Haukkua kesti 15 min. Se oli pelokasta pentuhaukkua. Pätkälle ammuttiin ensimmäinen hirvi 9kk iässä. Pätkä on jälkivainuinen, mutta osaa ilmavainuakin käyttää. Pätkällä haukkutiheys yleensä 70-80. Yleensä löytöhaukku alkaa tunnustellen, ”että kestääkö hirvet ja yleensä hirvet jäävät löytöhaukkuun (Pätkä on hyvä aloittaja).

Pätkä on sitkeä jäljittämään ja hirven perässä menemään. Hakulenkit ovat  yleensä 5-15 min, mutta yleensä Pätkä häviää muutaman "kusilenkin" jälkeen ja GPS:llä saan seurata mistä se löytää hirvet. Pätkä pitää yhteyttä isäntään hakuvaiheessa, mutta ei yleensä hirvityöskentelyn aikaan. Pätkä pitää narttukoirista, mutta toiset urokset eivät ole mieleen. Pätkä on ihmisystävällinen ja hyvä luonteinen. Hirvikaadolla Pätkä ei ärhentele ja sen voisi laittaa vaikka solmuun. Pätkä on Vesikorven -kennelin kasvateista ensimmäinen Kva.

Pätkän pisin hirvityöskentely on kestänyt 13,5  tuntia. Pätkän pentuearvo on 7/4.

Näyttelyistä tuloksena on KÄY EH

Hirvenhaukkukoe tulokset: AVO1 76 pist., VOI1 84 pist., VOI2 67,5 pist., VOI 1 84,5 pist., VOI 1 95,5 pist. VOI1 71 pist. ja VOI1 80 pist.

Käy lue lisää Pätkästä Vesikorven kennelin kotisivuilla vesikorvenkennel.nettisivu.org/ ,jossa pitkä juttu Pätkästä (kirjoitettu 2007 alkutalvesta)